Kilo almanın yolları toplumun bir kısmını oldukça meşgul eden bir konudur. Daha önce size zayıf veya normal kilonun altında olduğunuzu söyleyen oldu mu ? Her şeyi yiyen ama hiçbir zaman kilo almayan zayıf kızsınız. Biraz kilo almak mı istiyorsunuz ?

Kilo almak için ne yapmalıyım diye soruyorsanız yazıyı okumaya devam edin. Kadınlara özel hızlı kilo almanın yolları sizi bekliyor.

Kadınların %90’ı çok kolay kilo alıyor ve bu kiloları yakmaları son derece zor olurken siz metabolizması kilo almayı zor hale getirecek kadar hızlı çalışan şanslı kadınlardan biri olduğunuzu unutmayın.

Bununla birlikte, moda şovlarında yer alan modeller kadar ince olmak istenen bir durum değildir. Eğer hiç kilo alamıyorsanız bu gerçekten de tehlikeli olabilir ve normal kilonun altında olmak hiç de komik olmayan sağlık riskleri taşıyabilir (giysileriniz üzerinize ne kadar iyi oturuyor olsa da). Peki, ortada kilo vermek için bu kadar fazla bilgi bulunurken, herkesin yaptığının tam tersini yaparak nasıl kilo alacaksınız ?

Kilo Almanın Yolları: Sağlıklı Kilo Almak ile Yağlanma Arasındaki Büyük Fark

Birçok ince ve zayıf kadın için hızlı kilo almak ve vücutlarının yağlanması sorun değildir. Bununla birlikte, kilo almak için bu yaklaşımda büyük bir sorun mevcuttur. Eğer aldığınız kilolar çoğunlukla artmış olan vücut yağından oluşuyorsa, bu fazla yağların vücudunuzun neresine gideceği üzerinde kontrole sahip olamazsınız.

Fazladan yağlarınız beliniz, göbeğiniz, kalçanız, basenleriniz vb. tüm yerlerde düzensiz olarak toplanabilir. Buna bölgesel yağlanma adı verilmektedir.

Bu nedenle, fiziğinizi istediğiniz şekilde geliştirmek için elinizdeki en iyi seçenek kas artışına odaklanarak kilo almaktır. Böylelikle sadece kilo almakla kalmayacak, aynı zamanda sağlıklı kilo alacaksınız ve fazla kiloların nereye gideceği üzerinde söz sahibi olacaksınız. Diğer bir deyişle, bedeninizi olmasını istediği gibi şekillendirebilirsiniz.

Kilo almanın en iyi yolu kilo alma diyeti ve egzersizdir. Sağlıklı kilo almak için abur cubur tüketmemelisiniz. Lütfen bu hataya düşmeyin !

Ağırlık Kaldırınca Çok Kaslı Gözükür Müyüm ?

Kesinlikle hayır. Kadınların büyük kas yığınları haline gelmesine imkan tanıyacak erkek hormonu testosterondan doğal olarak yeterli miktarlarda taşımadığı bir gerçektir! Dolayısıyla kaslı olmak için fazlasıyla çaba göstermediğiniz takdirde ağırlık çalışmak sizi bir vücut geliştirici YAPMAYACAKTIR.

Sağlıklı Kilo Almak için 20 Muhteşem Tavsiye

Kilo almak için beslenme programı hazırlarken aşağıdaki maddeleri dikkate almalısınız. Unutmayın kilo almanın yolları kolay uygulanabilir maddelerdir.

  1. Günlük kalori tüketiminizi 500 ile 1000 kalori arasında artırın. Günde fazladan 500 kalori bir hafta içerisinde yarım kiloya kadar almanıza yardımcı olacaktır.
  2. Sık yiyin – Üç ana öğününüzü (kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği) aralarında 5 saat olacak şekilde yiyin. Buna ek olarak, öğünler arasında iki üç atıştırmalık yiyin.
  3. Bu atıştırmalıklar süt karışımı, yoğurt ve yüksek karbonhidratlı gıdalardan oluşmalıdır.
  4. Tam tahıllı ekmek, makarna ve esmer pirinç gibi karbonhidratlar tüketin.
  5. Hiçbir zaman kahvaltıyı atlamayın. Kahvaltınıza bir yumurta ve meyve suyunu dahil edin.
  6. Düzenli öğünleriniz için normalden büyük porsiyonlar tüketin.
  7. Daha yüksek kalorili, ortalama yağa sahip, protein, lif ve besin maddesi bakımından yüksek gıdalar tüketin.
  8. Yumurta, et, balık, süt, kuruyemiş, protein takviyeleri, vb. kaliteli protein kaynaklarını seçin. Yeni kaslar geliştirmek için vücudunuzun günde 1 -2 g*vücut ağırlığı (kg) oranında proteine ihtiyacı vardır.
  9. Kilo alımı için kalorilerin çoğunun karbonhidratlar ve yağlardan gelmesi nedeniyle bunları proteinle değiştirmeyin.
  10. Nişastalı sebzeler tüketin (Patates, Bezelye, Karnabahar, Balkabağı, Yerelması).
  11. Kuruyemiş gibi kalori bakımından yoğun fakat hacim bakımından küçük yağlı tohumlar tüketin.
  12. Doğru türden yağ tüketmeye dikkat edin. Trans yağlardan uzak durun. Zeytinyağı ve kanola yağı, kuruyemişler, çekirdekler, fıstık ezmesi, avokado gibi sağlıklı doymamış yağları diyetinize ölçülü bir şekilde dahil edin.
  13. Yemeklerden önce su içmeyin. Yemekten sonra su içmeden önce 20 dakika kadar bekleyin.
  14. İçecekler kilo almanıza yardımcı olabilir. Eğer mümkünse çay, kahve ve diyet sodaları yerine meyve karışımları, süt vb. tüketin.
  15. Alkollü içeceklerden kaçının. Bunlar minimum besin maddesi ve yüksek kalori sunmaktadır.
  16. 30 dakika boyunca direnç egzersizi yapın.
  17. Vücut ağırlığıyla squat, şınav, kürek çekme veya halter kaldırma gibi yoğunlaştırılmış hareketler yapın.
  18. 8-12 tekrar aralığında yorulmanıza yeterli olacak bir ağırlığı kaldırmayı hedefleyin..
  19. Aerobik YAPMAYIN (koşu, bisiklet makinesi, vb.). Aerobik egzersiz vücut yağınızı kaybetmenize (kilo kaybetmenize) neden olur. Aldığınızdan daha fazla kilo verebilirsiniz.
  20. Takip edin. Eğer mümkünse, kilo alma sürecinizi takip etmek için bir gıda tüketim günlüğü tutun. Günlük kalori tüketiminizi kaydedin. Gelişiminizi görmek için her hafta sonu tartılın. Fark edilir bir ilerleme görene kadar bunu her hafta devam ettirin.

Kesin olan bir şey var ki o da yemeniz gerektiğidir!

CategoryBlog
  1. 26 Ağustos 2018

    Dünyaları yiyorum ama kilo alamıyorum

  2. 6 Ekim 2022

    Keşke yiyebilsem hersey ağır geliyor bir iştahla başlayıp bırakıyorum bi anda

Fikirlerinizi merak ediyoruz...

*

E-posta adresiniz yayımlanmayacak

Copyright © 2015 - 2020 - Ataşehir Diyetisyen Coşku Mutlu

Sitemap